Bij het opzetten van een website, webshop en marketing strategie dient er steeds rekening gehouden te worden met de wetgeving. Zoals bij alles, dus ook bij het ontwerpen van een website, moet je aan een aantal regels voldoen. Deze zijn er gekomen om de consument, de bezoeker van je website, te beschermen. Wanneer je voldoet, bescherm je ook jouw onderneming
Op zich is de wetgeving niet ingewikkeld of absurd. Met een korte check, weet je al snel of je voldoet. Stel jezelf de vraag:
“Welke gegevens heeft de bezoeker nodig om ervan verzekerd te zijn dat mijn bedrijf een correct bedrijf is.”
Wanneer je website al deze informatie weergeeft, ben je al met heel wat in orde. Maar dan is er natuurlijk ook nog de GDPR.
De wetgeving en regels in België en Europa wijzigen geregeld. En je moet bovendien een stevige juridische achtergrond hebben om ze juist te interpreteren en toe te passen.
Hieronder geven we een kort overzicht van enkele zaken die ALTIJD van toepassing zijn. De meeste regels zijn gebaseerd op de statuten van jouw bedrijf. Een jurist of advocaat zijn professioneel opgeleid op jou hierin bij te staan. We raden dan ook aan om bij hun ten rade te gaan, zeker wanneer je aan e-commerce wenst te doen.
Je contactgegevens moeten makkelijk vindbaar zijn, up to date en duidelijk.
Vermeld ook duidelijk al de zakelijke gegevens van uw onderneming:
Deze zijn nodig voor twee zaken:
Bij wekreate kan je een doorgedreven scan laten doen op vlak van juridische correctheid en geldigheid. We werken steeds samen met Serius Legal. Zij zijn tevens partner van feweb de beroepsvereniging van digitale bedrijven.